Hvordan forhindrer jeg at GMail-kontoen hackes på nytt?

Jeg forteller forhistorien i Middelhavets perle. Her snakker jeg litt om hva jeg gjorde for å forhindre at slikt ikke skjer igjen.

Hvilke konsekvenser fikk dette for meg og hvordan rettet jeg dette opp

Heldigvis hadde jeg to-trinns sikring på GMail-kontoen, og fant ikke at det var skjedd noe galt.

Publisering av passord mitt er ille. Jeg har laget meg et system som gjør det lett å gjette andre. I tillegg hadde jeg vært så steina dum at jeg hadde brukt passordet flere steder.

Så jeg byttet passordet – mange steder – med generte passord som ikke kan huskes.

Deretter fullførte jeg to-trinns sikkerhet på den ene AppleID min. Og startet prosessen med AppleID to. Og for sikkerhetsskyld byttet jeg passordene der og. Og her også med genererte passord som ikke kan huskes.

Deretter gikk jeg inn på min Google-konto og slettet alle tjenester og apper som var godkjent via min Gmail konto.

Etterpå begynte hvert eneste app å krangle, og jeg måtte inn i hver enkelt og legge inn et av tre passord som jeg ikke kan huske. For et styr!

Men nå virker det meste – både iPhone, iPad og Mac.

Jeg orker ikke mere passord-tull

Nå kommer jeg til å kjøpe en ny iPhone og iPad med finger-avtrykk sikring. Fingeravtrykket brukes også istedet for passord i flere programmer og i betaling på flere tjenester.

For tre-fire år siden var det virus-angrepene som gjorde at jeg byttet fra Windows PC til Mac. Nå tar jeg steget helt ut og stopper å bruke programmer hvor jeg ikke kan benytte mitt fingeravtrykk.

Nok er nok!